30 jaar Yeti

30 jaar Yeti

Klassieke donsmantel in een exclusieve verjaardagseditie

Donsspecialist Yeti viert zijn 30ste verjaardag met een exclusieve verjaardagseditie van de populaire donsmantel Faith – een mantel die nieuwe normen zet voor donskleding. De Faith donsmantel ontketende een kleine revolutie bij zijn lancering. De grootste verrassing was de luchtige lichtheid. En voor het eerst was een donsjas niet kort en sportief, maar lang en slim fit, net als een echte damesmantel. Andere merken volgden snel en sindsdien zijn slim fit donzen jassen een belangrijk onderdeel van de mode-scene geworden.

Vederlicht en donswarm

Met deze Faith mantel heeft het Deense merk Yeti zijn focus verlegd van de outdoor- naar de modewereld. Alles begon 30 jaar geleden met outdoor. Yeti werd opgericht in 1983 in Oost-Duitsland en specialiseerde zich al snel in donzen slaapzakken voor extreme condities zoals poolexpedities en alpinisme.

Trekkers en alpinisten streven naar een hoge isolatie met een laag gewicht, en dit is uitgegroeid tot het handelsmerk van Yeti. Yeti heeft Next to Nothing ontwikkeld, een unieke stof die wordt gekenmerkt door zijn duurzaamheid en extreme lichtheid – te vergelijken met zijde. Deze lichte stof is gevuld met de beste dons die beschikbaar is op de markt, Crystal Down dat een hoog vulgewicht heeft en daardoor een zeer goede isolatie bij een laag gewicht kan bieden.

Van trekkers in de Himalaya tot fashionista’s in Hanoi

Met hun kennis van het dons heeft Yeti donskleding ontworpen voor extreme outdooractiviteiten. Later kwam de Faith – de eerste in een reeks van exclusieve donzen mantels en jassen voor dagelijks gebruik. Vandaag heeft Yeti zelfs een fashioncollectie, ontworpen door de befaamde Japanse ontwerpster Yuko Yamazaki.

Yeti viert zijn 30ste verjaardag met een gelimiteerde editie van de populaire en klassieke donsmantel Faith in zijn originele kleur Silver. Met Faith ervaar je alle eigenschappen van een Yeti: De donsmantel is verrassend licht met veel bewegingsvrijheid, hij kan worden opgevouwen in zijn eigen zak tot de grootte van een grapefruit en de donzen vulling voorziet een snelle warmte die perfect is gereguleerd, waardoor de mantel vanaf de eerste herfstdag, gedurende de hele winter tot het begin van de lente kan worden gedragen. Yeti heeft een 'ethische donscode' ontwikkeld die het mogelijk maakt om het ganzendons te traceren en het welzijn van de dieren te garanderen.

Adviesverkoopprijs: € 449,95

Contacteer ons
Dominic Declercq Elements bvba
Veronique Van Baelen Members Communication
Dominic Declercq Elements bvba
Veronique Van Baelen Members Communication
Over Mindshake PR