AS Adventure vs Belisol

Stop het copy-pasten van de AS Adventure radiocampagne, aub.

Meestal laat AS Adventure, het bekende Outdoor & Action merk, ze zijn voor wat ze zijn: de radiospots die van ver of dichtbij zijn gebaseerd op haar succesvolle ‘Ook avontuurlijk aangelegd?’ - radiocampagne. Het is de afgelopen jaren meer dan eens gebeurd dat er spots in de ether opdoken, die het AS concept van ‘De bijzonder avontuurlijke sportwedstrijden’ imiteerden. Bekende AS spots als Onweervliegeren, Tijgertje Tik, Kameelkussen, Zuidpooltennis en Geisersurfen.

Didier Neyt, Marketing Manager van AS en Philip Maes, copywriter en bedenker van de campagne, zien het doorgaans als een eerbetoon aan de campagne. Een campagne die al jaren loopt en recent nog 8,1 scoorde op de likeability schaal van de VAR. Een score die maar zelden gehaald wordt.

Maar de Belisol spot, die nu on air is, trekt toch wel verdacht veel op de ‘Tornadojoggen’ spot van AS. Ook een reporter die tijdens een storm commentaar staat te geven, ook een personage dat weg waait, tot en met een gelijkaardige eindgrap die de spot afsluit.

“Fijn dat Belisol onze campagne zo goed vindt, maar misschien kunnen ze ons de volgende keer iets minder duidelijk kopiëren”, aldus AS Adventure. Maar voor de rest: veel succes met hun campagne.

Contacteer ons
Didier Neyt Marketing Manager AS Adventure
Philip Maes Copywriter en bedenker van de AS campagne
Didier Neyt Marketing Manager AS Adventure
Philip Maes Copywriter en bedenker van de AS campagne
Over Mindshake PR