Yeti: Bijna gewichtsloze winterjassen

Cut & Affinity

Stel je een knusse donsjas voor die je warm houdt tijdens vorst, sneeuw en stevige wind, en die nog minder weegt dan een lichte zomerjas. Onmogelijk? Nu niet meer. Yeti’s nieuwe donsjassen Cut (heren) en Affinity (dames), wegen slechts 200 gram en zorgen voor een zachte warmte, en behoeden je tegen een bitter koude en besneeuwde winter. De lichtheid van de jas als je hem aantrekt, is verrassend. Hij voelt zo licht aan dat het doet denken aan astronauten die gewichtsloos stuiteren op de maan.

Het geheim zit in de stof

Eigenlijk zit er een beetje 'rocket science' achter de verbazingwekkende luchtigheid. Eén van de geheimen achter Yeti’s unieke lichtheid is de Next to Nothing 2.0 Technology: een zeer lichte, scheurvaste nylon stof die slechts 25 gram per m2 weegt, momenteel het lichtste donswerende materiaal dat op de markt verkrijgbaar is. Elke vezel is zo dun als 1/20 van een menselijke haar. Het weven van deze exclusieve stof van Yeti is zo ingewikkeld dat het slechts door één fabriek in de wereld, in Japan, kan worden uitgevoerd.

Zeer warm en veel bewegingsvrijheid

Het andere geheim is de donzen vulling. De extreem lichte stof is voor 100% gevuld met de fijnste lichtgewicht dons genaamd Crystal Down. Dit is pure witte ganzendons met een vulgewicht van een verbazingwekkende 800+ wat het jack uitstekende isolatiecapaciteiten geeft zonder toegevingen te doen op vlak van bewegingsvrijheid omdat de vulling eenvoudig samen te drukken is. Dus als je Cut of Affinity op een winterse dag draagt, blijf je lekker warm, en voel je je zo vrij en licht als de sneeuwvlokjes rondom jou.

Op te vouwen in zijn eigen zak

Het vermogen om dons te comprimeren en de zeer dunne stof zijn zeer slim gebruikt in een andere functie van de jas. Hij kan worden opgevouwen in zijn eigen zak en neemt daarna maar de plaats in van een grapefruit. Dankzij deze functie is de jas ideaal tijdens trektochten en reizen.

De ultieme winterjas

Cut en Affinity zijn ontworpen voor extreme avonturiers, maar zijn geschikt voor iedereen die op zoek is naar de ultieme winterjas. Zowel de capuchon als de taille zijn verstelbaar voor een volledig strakke pasvorm. Cut en Affinity houden je warm en comfortabel vanaf de eerste koude dag in de herfst, de hele winter lang tot in het vroege voorjaar. Bij extreme temperaturen kunnen de Cut en Affinity gebruikt worden als isolerende laag onder een shelljas.

Cut voor heren is verkrijgbaar in drie kleuren: Methyl Blue/Bottle blue, Dark Gull Grey en Dark Gull Grey/Navy. Affinity voor dames bestaat in Dark Gull Grey en Imperial Purple.

Yeti - 30 jaar donsspecialist

Yeti viert zijn 30ste verjaardag in 2013. Yeti is opgericht in 1983 als specialist in donzen slaapzakken van de hoogste kwaliteit voor extreme outdooractiviteiten, die later eveneens is uitgegroeid tot producent van een high-end outdoorkledinglijn. Yeti is een merk voor mensen die vinden dat mode en natuur hand in hand kunnen gaan.

Adviesverkoopprijs: 449,95 €

Contacteer ons
CEO Erik Møller Nordisk
Dominic Declercq Elements BVBA
Rob Fröberg Outware Trading
Veronique Van Baelen Members Communication
CEO Erik Møller Nordisk
Dominic Declercq Elements BVBA
Rob Fröberg Outware Trading
Veronique Van Baelen Members Communication
Over Mindshake PR