GoPro Nature Award 2014

Tim Janssens wint GoPro Nature Award 2014

Begin deze zomer lanceerde A.S.Adventure de oproep om met een GoPro-camera een inspirerende kortfilm te maken, waarin de schoonheid van onze eigen Belgische of Luxemburgse natuur in de spotlights werd gezet. Met zijn video ‘This is our home’ kon Tim Janssens de jury het meest overtuigen om bewuster om te springen met de wereld die ons omringt.

Van De Panne tot Luxemburg, van Limburg tot Henegouwen… De inzendingen stroomden binnen vanuit alle uithoeken van het land. Een professionele jury, onder leiding van acteur Koen De Bouw en regisseur Philippe Soreil, werd ingeschakeld om alle inzendingen – 84 stuks met een lengte van max. 2 minuten – te bekijken en te beoordelen. Te voet, met de fiets, per paard of met een drone: de deelnemers gingen op de meest originele manieren op zoek naar de beste natuurbeelden. En het resultaat was ronduit verbluffend.

De jury koos ‘This is our home’ van componist Tim Janssens uit Begijnendijk uit als meest inspirerende kortfilm. Koen De Bouw prijst zijn meeslepende montage met knappe, originele observaties en de universele ‘look & feel’ die de video aan onze lokale fauna en flora weet te geven. Voor Philippe Soreil viel vooral de uitstekende manier waarop de mogelijkheden van de GoPro worden gebruikt op, met een ware symfonie van emoties als resultaat. Klik hier om de winnende video te zien: https://www.youtube.com/watch?v=lthX2-v4iUI&feature=youtu.be

Op 12 oktober werd ‘This is our home’ in première vertoond op het Festival van de Natuurfilm in Namen. Samen met de GoPro Nature Award 2014 mag Tim Janssens bovendien de hoofdprijs van € 10.000 in ontvangst nemen. Maar ook de nummers 2 en 3 hoeven niet met lege handen naar huis: zowel Louis Petit met het beklijvende ‘Let’s have a dream’ (http://www.youtube.com/watch?v=slTIwGGj51c#t=25) als Axel Goossens, Joris De Raedt, Bastien Genbrugge en Maxim Piessen die met ‘Get out there’ (http://www.youtube.com/watch?v=6h3nSQR4qpE) alles uit zijn GoPro-camera haalde, worden beloond met een A.S.Adventure-waardebon van € 500.

De allereerste editie van de GoPro Nature Award sluit succesvol af met enkele lovende reacties:  “Initiatieven als deze laten ons oog en oor vallen op de kleine en grote wonderen van alles wat zich om ons heen afspeelt.” (Koen De Bouw, juryvoorzitter)
“Natuurpunt feliciteert alle deelnemers aan de GoPro Nature Award 2014. Als geen ander lieten ze de afgelopen weken de Belgische natuur in al haar schoonheid zien.” (Filip Hebbrecht, Natuurpunt)

Contacteer ons
Greet Anthoni PR A.S.Adventure
Greet Anthoni PR A.S.Adventure
Over Mindshake PR