GoPro Nature Award 2015 - NL

Tweede editie van start

Het overweldigende succes van de Nature Award 2014 heeft ons ruimschoots overtuigd van het engagement van de Belgische natuurliefhebber. Reden genoeg dus om ook dit jaar een nieuwe uitdaging op alle aspirant-filmmakers met groen bloed los te laten.

Over de Nature Award 2015 powered by GoPro

Na de meer dan succesvolle eerste editie in 2014 gaat A.S.Adventure in samenwerking met GoPro voor de Nature Award 2015 op zoek naar filmpjes die een hoopvolle blik op een duurzame toekomst werpen. De video’s van maximum twee minuten moeten een opvallend en dynamisch portret vormen van onze moderne leefwereld, waarin stad en natuur hand in hand gaan. Breng in beeld hoe de krachten van de stedelijke leefwereld en die van de natuur elkaar raken, en benut daarbij de mogelijkheden van je GoPro-materiaal optimaal.

Doe mee!

Deelnemen kan vanaf 25 maart tot en met 30 september. En wel met een filmpje van maximum twee minuten dat volledig gedraaid is in België en/of Luxemburg. Zowel wat materiaal als montagesoftware betreft, mag je enkel gebruikmaken van GoPro-materiaal.

Ga jij aan de haal met de Nature Award 2015 powered by GoPro en de bijbehorende hoofdprijs van 10.000 euro?

Winnaar Nature Award 2014

Vorig jaar overtrof componist Tim Janssens met zijn originele en meeslepende filmpje ‘This is our home’ alle concurrenten. Zijn winnende inzending haalde moeiteloos alle grote nieuwssites en werd op Youtube ruim 78.000 keer bekeken. Met de verbluffende schoonheid van de Belgische natuur raakte hij een gevoelige snaar. “De kracht van de natuur en tegelijkertijd haar kwetsbaarheid vastleggen, was een ongelofelijk intense opdracht die me uiteindelijk maanden heeft bezig gehouden. Je kan de natuur niet sturen, enkel observeren.” Janssens is ook over de landsgrenzen heen succesvol. Begin maart kaapte hij in Hollywood mee de award weg voor Beste Film in het Hollywood 48 Hours-project. De winnende film ‘These Dirty Words’, waarvan hij de muziek componeerde, is binnenkort ook in Cannes te zien. 

De Nature Award is een initiatief van A.S.Adventure en GoPro:

“Met de Nature Award willen we in eerste instantie de aandacht vestigen op onze kwetsbare natuur die hoe langer hoe meer onder druk staat door menselijke inmenging”, zegt Didier Neyt, marketing manager van A.S.Adventure. “Door te focussen op de manier waarop mens en natuur in harmonie kunnen samenleven, leren de video’s ons dat we met een hoopvolle blik naar de toekomst mogen kijken.”

De jury

Koen De Bouw, acteur en tevens gedreven natuurliefhebber, schaart zich met plezier voor het tweede jaar op rij achter de uitreiking van de Nature Award. Naast Koen De Bouw zal ook de winnaar van de vorige editie, Tim Janssens, in de jury zetelen. Eind oktober maakt de jury dan bekend wie dit keer de Nature Award 2015 powered by GoPro verdiend heeft.

Voorwaarden voor deelname

Elke inzending moet aan enkele voorwaarden voldoen:

  • Lengte: max. 2 minuten
  • Locatie: 100% gedraaid in België en/of Luxemburg
  • Materiaal: 100% GoPro, zowel qua apparatuur als montagesoftware (gratis te downloaden op www.gopro.com).
  • Voorzien zijn van het ‘A.S.Adventure powered by GoPro’-frame in de intro of outro (te downloaden via www.gopronatureaward.be).

Meer informatie op www.natureaward.be

Contacteer ons
Greet Anthoni PR A.S.Adventure
Greet Anthoni PR A.S.Adventure
Over Mindshake PR