Halland 2 LW tent van Nordisk

1500 gram plezier

Met ruimte voor twee personen op een totaal gewicht van slechts 1500 gram vertegenwoordigt de Halland 2 LW een nieuwe generatie van outdoormateriaal dat ultralicht is zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit of de sterkte. De tent heeft een dubbeldaksconstructie, is zeer ruim en beschikt over een aparte ruimte voor materiaal en koken.

Halland 2 LW heeft een klassieke tunnelconstructie met slechts twee stokken. Hierdoor is eenvoudig opzetten, een goede ventilatie en een robuuste tent onder alle omstandigheden gegarandeerd. De tent heeft interne stokkensleuven voor extra sterke spanning en een laag gewicht. De buitentent staat zelfstandig en de binnentent hangt hieraan, maar de binnenste cabine kan ook afzonderlijk worden gebruikt. De constructie is getest in een windtunnel om een luchtstroom van 25 meter per seconde te weerstaan. Dit is vergelijkbaar met een zeer sterke wind/storm. Halland 2 LW is voorzien van een grote deur voor eenvoudige toegang. De tent heeft zowel een geïntegreerde pakzak als een afzonderlijke opbergzak.

 

Innovatieve materialen

Nordisk is tot dit lage gewicht van 1500 gram gekomen door gebruik te maken van nieuwe innovatieve materialen. De ultralichte 10 denier buitentent heeft zeer sterke eigenschappen in verhouding tot het lage gewicht. Het materiaal is 100% nylon met dubbelzijdige drielaagse siliconen coating en een rip-stopconstructie. De tent heeft een waterkolom van 2000 mm en een scheursterkte van een indrukwekkende 8 kilo ondanks zijn lage gewicht. De gebruikte tentstokken zijn de nieuwe aluminium Featherlite NFL van DAC. Aluminium is een sterk en flexibel materiaal voor tentstokken. De aluminium stokken van Nordisk zijn gemaakt door tentstokkenspecialist DAC. Deze firma heeft een Green Anodizing-proces ontwikkeld dat een aantal van de belangrijkste giftige chemicaliën elimineert en het milieu zo min mogelijk belast. De haringen zijn de nieuwe aluminium Triple Twister haringen van Nordisk, een Y-haring met een gedraaid design. De Triple Twister is een zeer sterke doch zeer lichte haring met een goede grip in verschillende ondergronden. De scheerlijn is een zeer sterke Dyneema 2.0 mm scheerlijn die sterk genoeg is om een auto voort te trekken. De Dyneema 2.0 mm scheerlijn is slank en licht, maar toch duurzaam en sterk.

De Halland 2 LW is verkrijgbaar in de kleuren Forest Green en Burnt Red.

 

Feiten over de Halland 2 LW

Aantal personen:  2

Gewicht:    1500 gram

Pakformaat:     10x45 cm

Kleuren:     Forest Green en Burnt Red

Waterkolom:    Buitentent: 2000 mm 

Grondzeil: 8000 mm

Windtest:    25m/sec (storm, orkaan)

Adviesverkoopprijs: € 199,95

 

Contacteer ons
Philippe Declercq - Belgiƫ Elements BVBA
Rob Froberg - Nederland Outware Trading
Veronique Van Baelen Members Communication PR
Philippe Declercq - Belgiƫ Elements BVBA
Rob Froberg - Nederland Outware Trading
Veronique Van Baelen Members Communication PR
Over Mindshake PR