Hoe kies je de juiste tent?

Hoe kies je de juiste tent?

Met de in-store touchscreens van Nordisk!

Vogeltjes fluiten, de bossen ruiken naar de zomer en meren en zeeën glinsteren in de zon. Tijd om naar buiten te gaan en de natuur van dichtbij te beleven. Maar het is niet gemakkelijk om een tent te kiezen in een overvolle winkel waar je je tent niet kunt opzetten. Daarom presenteert tentenproducent Nordisk een virtuele tour van hun tenten – gewoon in de winkel.

Hoe groot zijn de deuropeningen? Waar is de ventilatie geplaatst? Hoe ziet de tent er aan de  achterkant uit? Kan ik rechtop staan in de tent? Tijdens het kopen van een tent rijzen vele vragen en sommige zijn moeilijk te beantwoorden omdat je de tent niet kunt opzetten tussen de rekken of omdat je de haringen niet in de grond van de winkel kunt plaatsen.

Maar de Deense tentenproducent Nordisk brengt hier verandering in met zijn in-store touchscreens waarop de klant een virtuele tour door de tent kan maken. Hij kan de afmetingen en specificaties bekijken, leren hoe de tent wordt opgezet en zelfs hoe de tent het er vanaf brengt in een windtunneltest.

“Deze oplossing komt het dichtst in de buurt bij zelf een tent opzetten. Wij willen mensen die op zoek zijn naar een tent zoveel mogelijk helpen tijdens het koopproces, en tegelijkertijd een geweldige ervaring creëren in de shop. Dit hulpmiddel is voor zover we weten het meest uitgebreide ter wereld,” zegt Erik Møller, CEO bij Nordisk.

Maak een virtuele tour

Met een simpele aanraking van het scherm met de vingertoppen kun je een 360° zicht van de binnenkant van de tent ervaren en lijkt het net alsof je zelf in de tent staat. Je kunt zien hoe de ventilatie en de ramen zijn geplaatst, je ervaart de kleuren en ontdekt zo alle kleine details zoals een opbergvak van mesh net onder het dak of hoe de ritsen en vakken voor je materiaal zijn geplaatst. Je kunt ook een 360° tour langs de buitenzijde maken en de tent vanuit elke hoek bekijken. Het is bijna alsof je zelf de tent hebt opgezet. Eigenlijk is het nog eenvoudiger, want met een paar tikken op het scherm kun je zo een andere tent gaan ontdekken.

Zie de tent in een windstorm

Het scherm gaat eigenlijk een stap verder dan alleen het virtueel opzetten van de tent. Als een van de weinige tentenproducenten heeft Nordisk zijn tenten getest in een professionele windtunnel en de resultaten vastgelegd op video. De opnames zijn beschikbaar op de touchscreens in de shops, zodat je kunt zien hoeveel wind de tent kan weerstaan en hoe deze reageert wanneer de wind harder opsteekt – de tenten zijn getest tot op het niveau van een orkaan.

Hoe opzetten

De touchscreens in de winkel bevatten ook videoclips waarin wordt uitgelegd hoe de tent moet worden opgezet. Deze video’s zijn eveneens beschikbaar op YouTube. Dit is handig wanneer je je tent op vakantie wilt opzetten. Je hoeft gewoon de QR-code te scannen die je bij de tent krijgt, en je ziet de video op je smartphone terwijl je je tent opzet.

Nordisk – de Deense outdoorexpert

Het Deense outdoorbedrijf Nordisk ontwerpt en produceert tenten, slaapzakken, matten, rugzakken en overig outdoormateriaal dat wordt verkocht in Europa, Japan en Korea. Het tentenassortiment van Nordisk is zeer uitgebreid en beschikt over veel verschillende tenten van ’s werelds lichtste expeditietent tot verschillende koepel- en tunneltenten, ecologische katoenen tipi’s en nostalgische katoenen tenten.

De touchscreens van Nordisk kunnen in 200 shops in Europa worden uitgetest. Je kunt ook een virtuele tour van de Nordisk tenten maken op nordisk.eu.

Contacteer ons
Philippe Declercq (België) Elements bvba
Rob Fröberg (Nederland) Outware Trading
Veronique Van Baelen Members Communication
Philippe Declercq (België) Elements bvba
Rob Fröberg (Nederland) Outware Trading
Veronique Van Baelen Members Communication
Over Mindshake PR