Kamperen met Nordisk

Kamperen met Nordisk

Voor alles samen minder dan 1500 gram

Een tent, een slaapzak en een mat en dit alles voor minder dan 1,5 kilo. Het Deense outdoorbedrijf Nordisk is de koploper als het gaat om lichtgewicht outdoormateriaal. Dit jaar vervolledigt Nordisk zijn lichtgewicht collectie met een ultra lichte slaapmat.

Het dragen van je spullen tijdens het wandelen, trekken of fietsen is niet langer een zware last. Als je de Telemark 1 ULW tent, de Oscar +10° slaapzak en de Grip 2.5 mat van Nordisk meeneemt op je trip, hoef je maar 1.500 gram in te pakken. En deze drie voorwerpen passen zelfs in een gemiddelde 20 liter rugzak.


Met de presentatie van de lichtgewicht Grip 2.5 mat vervolledigt het Deense outdoorbedrijf Nordisk zijn lichtgewicht collectie. Deze werd voor het eerst voorgesteld in 2012 met de revolutionaire en awardwinnende Telemark-tenten. In 2014 werd de collectie uitgebreid met de lichtgewicht slaapzak Oscar. In 2015 werd het gewicht van de Oscar +10 verder geoptimaliseerd tot amper 380 gram en nu introduceert Nordisk een collectie lichtgewicht matten. Eén daarvan, de Grip 2.5, die gevormd is naar het lichaam, weegt amper 340 gram.


Het geheim achter het ultra lage gewicht is een combinatie van nieuwe technische materialen en innovatief design waarbij werd afgezien van alle onnodige gewicht. Zo is de Telemark tent bijvoorbeeld gemaakt van een revolutionair dunne maar zeer sterke 10D stof en uitgerust met tentstokken uit carbon en titanium haringen. Het gewicht van de Oscar +10° slaapzak is geoptimaliseerd door minder vulling in de rug te voorzien, aangezien het lichaam reeds wordt geïsoleerd door de mat. Bij de Grip 2.5 mat heeft Nordisk extra gewicht letterlijk afgesneden dankzij de geperforeerde zones en de speciale vorm die het lichaam volgt.


De drie lichtgewicht producten hebben eveneens smalle pakformaten, ongeveer de grootte van een thermoskan elk, en dus kun je zowel de tent als de slaapzak en het matje in een gemiddelde rugzak van 20 liter opbergen.

Contacteer ons
Philippe Declercq (B) Elements BVBA
Rob Fröberg (NL) Outware Trading
Veronique Van Baelen Leuqidee PR & Communications
Philippe Declercq (B) Elements BVBA
Rob Fröberg (NL) Outware Trading
Veronique Van Baelen Leuqidee PR & Communications
Over Mindshake PR