Meindl: nieuw leestensysteem

Oviedo Lady GTX® & Burgos Men GTX®

Elke voet is anders - en daarop heeft Meindl het passende antwoord: Het Meindl Fit-Systeem met drie verschillende leesten. S staat voor ‘schmal’ (smal), M voor ‘mittel’ (normaal) en W voor ‘weit’ (breed). Opvallend is dat de nieuwe, smalle leest (S-leest) is ontwikkeld voor dames en heren met extra smalle voeten.

De nieuwe modellen zijn uitgerust met het MFS® Vakuum systeem (Memory Foam System). Dit systeem moet zorgen voor een pasvorm die aanvoelt alsof de schoen om de voet vacuüm wordt gezogen en dus overal perfect aansluit. Het schuim behoudt zijn elasticiteit en flexibiliteit en past zich ook aan veranderingen van een voet aan - jarenlang. Om dit technisch te laten functioneren, combineert Meindl het MFS®-vacuümschuim met een naadloze stretchvoering. Zo worden ook traditionele wrijvingsplekken aan de hiel voorkomen.

De OVIEDO LADY GTX® en BURGOS MEN GTX® vallen in de categorie van de Light Hikers en zijn de perfecte partners voor mooie wandel- en recreatieve activiteiten, maar ook voor dagelijks gebruik zijn ze ideaal. De Light Hikers hebben een ruw profiel en zijn bovendien zacht en comfortabel. Alle modellen uit deze lijn zijn gemaakt in een traditioneel gemonteerde, ook wel ‘gezwickte’ maakwijze genoemd. Dit betekent dat de zool van de schoen nog als echte schoenmakersambacht wordt aangebracht en de schacht met behulp van leesten wordt gemonteerd, en dus niet industrieel wordt geïnjecteerd. Deze maakwijze en materiaalkeuze is een van de succesfactoren van deze lijn en van Meindl in het algemeen. Deze werkwijze is niet alleen een kwaliteitslabel, maar garandeert ook een perfecte pasvorm en comfort, waardoor de schoen ook bij langer gebruik zijn leest zeer goed behoudt.

Contacteer ons
Ward Wijnholds Muspotex BV
Ward Wijnholds Muspotex BV
Over Mindshake PR