Nordisk - Aarhus rugzak

Nordisk - Aarhus rugzak

Wat een rugzak voor je rug kan doen

De vakantie zit er bijna op, tijd om terug naar school en het werk te gaan. Maar niet enkel je hoofd gaat terug aan het werk. Ook je rug moet weer aan de slag, omdat je elke dag loodzware boeken en een computer meesleept. Kies dus je dagelijkse rugzak met de nodige zorg uit. De Deense fysiotherapeut Lotte Paarup helpt je in de zoektocht naar een tas die bij jou past.

Waar je volgens de fysiotherapeut (en je lichaam) op moet letten bij de aanschaf van een rugzak

Ben jij verstelbaar? Je tas zou het moeten zijn!

“De rugzak moet verstelbaar zijn zodat hij perfect rond je lichaam past. Elk lichaam is anders en een perfecte pasvorm is belangrijk.”

Zware taak, maar niet zwaar op zich…

“De rugzak dient zo licht mogelijk te zijn, zodat je niet meer gewicht dan nodig hoeft te tillen. Kwel je rug niet met de rugzak zelf.”

Klampt hij zich aan je vast? Goed zo!

“De rugzak moet goed passen en zich aan je lichaam vastklampen, zodat het gewicht zich op elk moment dicht bij het zwaartepunt bevindt. Heupgordel en borstband zijn zeer geschikt voor een strakke pasvorm, maar zorg ervoor dat ze niet je beweging of ademhaling beperken.”

Kun je ademen? Mooi zo!

“Ademen is alles. Je rugzak mag je ademhaling op geen enkele wijze beperken, want dan ga je minder diep beginnen ademen en adem je niet meer met je middenrif, buik en rug, wat essentieel is bij elke fysieke en dagelijkse activiteit.”

Kun je bewegen? Prima!

“Het is belangrijk dat de rugzak met je meebeweegt zodat je zelf zo natuurlijk en ongestoord mogelijk kunt bewegen. Als je beweging wordt beperkt door je tas, ga je onnatuurlijk bewegen en dat leidt tot pijn.”

Voel je de schouderbanden? Je voelt ze liever niet!

“Hoe minder je aan de schouderbanden denkt, hoe beter. De perfecte schouderbanden belasten de schouders niet. Ze zijn er zonder dat je ze voelt of er over hoeft na te denken. Ze moeten gewoon goed aanvoelen.”

Contacteer ons
Members Communication Members Communication
Philippe Declercq - B Elements BVBA
Rob Fröberg - NL Outware Trading
Members Communication Members Communication
Philippe Declercq - B Elements BVBA
Rob Fröberg - NL Outware Trading
Over Mindshake PR