TOWORKFOR EN MICHELIN PRESENTEREN...

TOWORKFOR EN MICHELIN PRESENTEREN...

EEN MODERNE VISIE OP VEILIGHEIDSSCHOENEN VOOR DE VAKMAN

Professionals kunnen voortaan rekenen op nieuwe innovatieve footwear voor de werk- & de veiligheidsmarkt. High performance schoenen, ontworpen en ontwikkeld voor de behoeften en risico’s van de werknemers. Dit is gelukt dankzij de unieke samenwerking tussen het Portugese schoenenmerk TOWORKFOR en de zolen van MICHELIN. Deze technische schoenen waarvan de zolen zijn geïnspireerd op twee verschillende winterrallybanden van MICHELIN zijn uitgerust met high-performance eigenschappen: perfecte bescherming, uitstekende stabiliteit en tractie in extreme outdoor werkomgevingen, allemaal gecombineerd met een maximum aan comfort en een dynamische stijl.

Met de komst van de zolen van MICHELIN op de technische markt voor werk en veiligheid, is de wereld getuige van de groei van een nieuwe speler op de markt die in staat is om een innovatieve meerwaarde aan veiligheidsschoenen te geven. MICHELIN is een samenwerking aangegaan met verschillende schoenenproducenten, zoals bijvoorbeeld het Portugese ToWorkFor, voor het ontwerpen en ontwikkelen van een zool die is geïntegreerd in de structuur van de schoenen. Zo zijn MICHELIN’s knowhow op het gebied van ‘grondcontact’ en de deskundigheid van ToWorkFor in de ontwikkeling van schoenen met elkaar verbonden. De uitdaging? Het verschil maken door het aanbrengen van echte innovatie en tastbare voordelen voor de professional door hem perfecte voetbescherming te bieden, uitstekende grip, optimale stabiliteit en tractie in de meest zware outdoor werkomgevingen. De schoenen voldoen aan een breed scala van functionele eisen, en tegelijkertijd kan de professional er de hele dag probleemloos mee werken, want ze zijn zeer comfortabel en hebben een moderne look.

De nieuwe ToWorkFor Full Grip veiligheidsschoenencollectie kan rekenen op de MICHELIN NORTH-zool, want twee spijkerbanden van winterrallywagens vormden de inspiratie van deze MICHELIN-zool: de MICHELIN X-ICE NORTH 3 en de MICHELIN NA00. Ieder onderdeel van de zool is door het team van MICHELIN Technical Soles ontworpen voor een specifiek gebruik, rekening houdend met de risico’s en de behoeften van alle vakmannen. De zool zorgt voor extreme grip, tractie en stabiliteit op elke ondergrond: droog of nat, ruw en glad. Het gebruik van een ademende textiel mesh voering op de schacht en een direct geïnjecteerd PU-voetbed versterken de prestaties van de schoen. De speciaal ontworpen Work Outdoor Compound (WOC) biedt superieure buig eigenschappen, samen met een hoge slijtvastheid, en olie- en vuurbestendigheid. De hiel en teen zijn ontworpen met een eenvoudige verdikking om de duurzaamheid te verbeteren, terwijl de schacht van de schoen optimale veiligheid, bescherming en comfort garandeert. Hoogwaardige functionele kenmerken zijn geïntegreerd in een klassiek ogende, maar toch agressief uitziende veiligheidsschoen.

 

TOWORKFOR Full Grip-collectie

Suggestie eindgebruik: STEVIG OUTDOOR WERK

Naam van de zool: MICHELIN NORTH

Seizoen: zomer 2016

Banden: MICHEIN X-ICE NORTH 3 (winterrally) en MICHELIN NA00 (winterrally)

Modellen: beschikbaar in drie verschillende footwear design ranges

 

EIGENSCHAPPEN:

 1. De scherpe profielblokken verbeteren de prestaties op ijs en sneeuw.
 2. Agressieve nokken op de schouders bieden outdoortractie in verschillende richtingen en zijwaartse controle.
 3. De evacuatie van water wordt verbeterd door de diepe groeven die zich over de gehele buitenzool bevinden. Het speciale design zorgt ervoor dat de zool zichzelf reinigt van zand en stof.
 4. Micropompjes absorberen het water terwijl ze contact houden met het oppervlak.
 5. Een speciale antislip-zool met ribben in verschillende richtingen biedt uitstekende grip op alle soorten gladde oppervlakken.
 6. Uitsparing in profielblokken breken het wateroppervlak en verminderen zo het risico op uitglijden en verhogen de grip.
 7. Extra neusbescherming.
 8. Safety Heel Lock-functie voor maximale veiligheid. Zorgt voor een natuurlijke voetpositie bij het gebruik van ladders.

WORK OUTDOOR COMPOUND

Hoge slijtvastheid

Antistatische, oliebestendige samenstelling

Hittebestendig

VOORDELEN

 • MULTIDIRECTIONELE TRACTIE EN GRIP OP ELK TYPE ONDERGROND MET VERHOOGDE ZIJWAARTSE CONTROLE
 • AANPASSINGSVERMOGEN OM OP VEEL VERSCHILLENDE ONDERGRONDEN, UITSTEKENDE PRESTATIES TE LEVEREN
 • MULTIFUNCTIONELE ZOOL VOOR BUITENWERK, ONTWORPEN OM TE PRESTEREN EN DE GEBRUIKER TE VERZEKEREN VAN OPTIMALE STABILITEIT

Over TO WORK FOR. ToWorkFor is een Portugees bedrijf gespecialiseerd in veiligheidsschoeisel. Ontworpen en gemaakt voor professionals die veiligheidsschoenen willen dragen die net zo hard zijn als zij zelf. Echte stielmannen die onvermoeibaar elke uitdaging aannemen die bij de job hoort. Die hun werk niet als een plicht zien, maar als een manier van leven. Die, zonder het te zeggen, van hun schoenen dezelfde authentieke loyaliteit verwachten. www.toworkfor.pt

Over MICHELIN TECHNICAL SOLES. JV International is de globale strategische partner gekozen door MICHELIN voor het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van de hoogwaardige technische zolen van MICHELIN. Het bedrijf is gevestigd in Italië met partnervestigingen in Como, een design- & productontwikkelingscentrum in Verona, hoofdkantoor in Hong Kong (China), evenals twee productielocaties en een R&D-centrum. Het Italiaanse kantoor verzorgt het gehele proces, van strategische planning, het screenen van nieuwe technologieën, R&D, ontwerpontwikkeling en partner relationship management tot marketing en communicatie voor de MICHELIN-branded producten. Dankzij hun jarenlange ervaring in het ontwerpen van zolen en co-design van technisch schoeisel heeft JV international een innovatief productontwikkelingscentrum in Verona gecreëerd.

Contacteer ons
Members Communication Véronique Van Baelen
Members Communication Véronique Van Baelen
Over Mindshake PR