Yeti: Een beetje winter maakt de zomeravonden warmer

Normaal denk je in de zomer niet aan donsjacks, maar met het zomerdons van Yeti is het anders. De superlichte en klein op te vouwen jacks en bodywarmers zijn ideaal voor kille avonden en niet-zo-zonnige zomerdagen.

In de zomer is niet altijd zo warm als we hopen. Soms kan je een beetje extra warmte prima gebruiken, zoals bijvoorbeeld ’s nachts op het strand terwijl je naar de sterren kijkt bij een fris windje, geniet van het tjirpende geluid van de krekels op het terras bij een hoge luchtvochtigheid, of gewoon op een grijze zomerdag,…

Yeti’s super lichte en klein comprimeerbare bodywarmers en jacks zijn de perfecte begeleiders deze zomer. Verpakt nemen ze erg weinig plaats in je tas en ze verzekeren je van aangenaam comfort als de zomer het weer eens laat afweten.  

Recordbrekend lichtgewicht

Deze zomer is Yeti echter nog een lichtere reispartner. Yeti heeft zijn eigen record voor ’s werelds lichtste donsjasje gebroken, met een nog lichter jasje, de Cross voor dames. Deze weegt amper 99 gram en kan in zijn eigen jaszak worden opgevouwen tot een compact pakketje dat zo groot is als een sinaasappel. Het jasje bestaat ook in een herenuitvoering, de Miko, en weegt 118 gram.

De nieuwe donsjacks van Yeti, Miko en Cross, zijn geschikt voor zowel extreme avonturiers, casual kampeerders, en iedereen die de hele zomer lang graag buiten vertoeft. Yeti is een merk voor mensen die vinden dat mode en natuur hand in hand kunnen gaan. Cross bestaat in American pink en Miko in Bottleblue en Bottleblue/Navy.

Yeti – de donsspecialist

Het geheim achter dit unieke lichtgewicht van Yeti is de ‘Next to Nothing Technology 2.0’: een zeer lichte, scheurvaste nylon stof die slechts 20 gram per m2 weegt. Hoewel de stof scheurvast is, is dit het lichtste donsbestendige materiaal dat momenteel op de markt verkrijgbaar is. Elke vezel is zo dun als 1/20 van een menselijk haar, en het weven van Yeti’s exclusieve stof is zo ingewikkeld dat het alleen kan worden gedaan door één fabriek in de wereld, in Japan.

Het vest is gevuld met zogenaamde Crystal Down – een speciale selectie van de fijnste dons van Europese ganzen. De jacks en bodywarmers van Yeti zijn waterafstotend, windafstotend en ademend.

Contacteer ons
CEO Erik Møller Nordisk
Dominic Declercq Elements BVBA
Rob Fröberg Outware Trading
Veronique Van Baelen Members Communication
CEO Erik Møller Nordisk
Dominic Declercq Elements BVBA
Rob Fröberg Outware Trading
Veronique Van Baelen Members Communication
Over Mindshake PR