Yeti fashion - zomer 2015

Herinterpretatie van de donsjas

Yeti introduceert voor de zomer van 2015 enkele hele bijzondere donsjasjes. Heather is een lichte en vrouwelijke donsjas met een expressieve print, gekreukte stof en een zachte, 'papierachtige' touch, Fortune is een licht donsjack in bikerstijl met een vrouwelijke touch en June is een minimalistisch donsjack zonder kraag. Al deze donsjasjes bieden perfect warmte op lente- en herfstdagen en frisse zomeravonden en kunnen in hun eigen linkerzak worden opgeborgen en overal mee naartoe worden genomen.

Over de ontwerpster

Yuko Yamazaki is een geprezen Japanse modeontwerpster. Haar uitgangspunt bij het ontwerpen van kleding is een goede pasvorm en van daaruit een geweldige look.

Yuko Yamazaki nam de outdoortechnologie en de waarden van Yeti mee naar haar atelier voor een nieuwe, creatieve interpretatie. Ze transformeerde er de exclusieve materialen tot een offbeat stedelijke modecollectie van donsjassen, bodywarmers en mantels voor dames in een limited edition voor Yeti.

Exclusieve stof en zeer lichte vulling

De essentie van Yeti is dons. Yeti gebruikt enkel Crystal Down een speciale selectie van dikke pluizige Europese dons van de allerbeste kwaliteit. Eén enkele gram Crystal Down bestaat uit zo'n 1.000 individuele stukjes dons. Hier is Yeti sterk in: hoge isolatie bij een laag gewicht.

Yeti Down Codex

Yeti maakt enkel gebruik van Europese dons, hoofdzakelijk uit Polen en Duitsland. Alle Yeti dons voldoet aan de EDFA traceerbaarheidsnorm.

Dierenwelzijn is een belangrijk element voor Yeti en de gedragscode is duidelijk en gecontroleerd. Yeti gebruikt enkel dons dat een bijproduct is van vleesproductie. Yeti dons komt van vrijlopende vogels met toegang tot gezond voedsel, water, licht en onderdak. De kuddedichtheid, de handling en het transport zijn geregulariseerd. Yeti verbiedt levend plukken, dwangvoeding of kooien uit staaldraad.

De gedragscode van Yeti code is gebaseerd op de EDFA Down Codex en traceerbaarheid (European Down & Feather Association). Dit is de enige norm die ook de bewaking van de actuele donsnorm bevat. De EDFA Down Codex wordt bewaakt en gecontroleerd door derden (IDFL – International Down & Feather Laboratories).

Van klimmer op de Mount Everest tot fashionista's in Milaan

Yeti is de absolute nummer één op gebied van dons. Het merk is ontworpen voor veeleisende outdoorliefhebbers, maar de ultralichte exclusieve designproducten hebben hun weg naar de modewereld gevonden.

Contacteer ons
Philippe Declercq - België Elements BVBA
Rob Fröberg - Nederland Outware Trading
Philippe Declercq - België Elements BVBA
Rob Fröberg - Nederland Outware Trading
Over Mindshake PR