Yeti: Storm bodywarmer en Manteau poncho

Yeti: Storm bodywarmer en Manteau poncho

Japanse fashion versus Duitse outdoortechnologie

Donsspecialist Yeti, gespecialiseerd in donsen kleding en donzen slaapzakken voor extreme outdooractiviteiten, heeft zijn uiterst lichte materialen en fijne donzengans in de handen gelegd van de Japanse mode-ontwerpster Yuko Yamazaki. Dit resulteerde in een offbeat modecollectie van stedelijke outdoorkleding met onder andere een nieuwe interpretatie van de poncho en de klassieke lange vest.

Storm – lange bodywarmer met capuchon

De donzen bodywarmer met de naam Storm is het pronkstuk van de collectie. Yuko Yamazaki’s versie van de klassieke donzen bodywarmer is net zo lang als een jas en heeft dezelfde nauwaansluitende vorm, alsook een capuchon. Storm heeft een opmerkelijke combinatie van glanzende en matte stoffen.

De schuine gestikte donzen compartimenten aan voor-en achterzijde zijn in contrast met de verticale elastische inzetstukken aan de zijkant. Die zorgen tevens voor een flatterende slim fit. Het ongebruikelijke lange model heeft eveneens een praktische functie; de zachte donzen vulling beschermt en verwarmt het lichaam helemaal van de schouders tot de dijen. En dus positioneert de Storm zichzelf tussen een jas en een bodywarmer, aangezien het als beide kan worden gebruikt. Net als de meeste ontwerpen van Yeti kan ook de Storm in zijn eigen zak worden opgevouwen.

Manteau – een donzen poncho

De Manteau is Yuko Yamazaki’s brutale interpretatie van de klassieke poncho. De poncho werd oorspronkelijk gebruikt door inheemse Zuid-Amerikanen en is in wezen een vierkant stuk stof met een gat voor het hoofd.

In de versie van Yuko Yamazaki is de poncho gemaakt van Yeti’s ultra lichte en zijdezachte stof, die zichzelf drapeert vanuit een brede, losse col. De Manteau is gevuld met dikke, zachte ganzendons dat je warm houdt, zonder dat het op jou of op je andere donzen kleding doorweegt. In tegenstelling tot de traditionele poncho is de Manteau uitgerust met een ritssluiting onder elke arm. Hierdoor kunnen mouwen worden gecreëerd indien gewenst. De Manteau kan worden opgevouwen in het kleine zakje op de rug.

Van trekkers in de Himalaya tot fashionistas in Hanoi

Yeti is de absolute nummer één op gebied van dons. Het merk is ontworpen voor veeleisende outdoorliefhebbers, maar de ultralichte, pakbare en exclusieve designproducten hebben hun weg naar de modewereld gevonden. Yeti is een merk voor mensen die vinden dat de combinatie van mode en natuur logisch is. Yeti heeft een 'ethishce donscode'. Deze zorgt ervoor dat de ganzen traceerbaar zijn en ze garandeert het welzijn van de dieren.

Contacteer ons
Veronique Van Baelen Members Communication
Veronique Van Baelen Members Communication
Over Mindshake PR